Arresteringar i Belarus

I det stora nyhetsflödet från Ukraina är det lätt att missa vad som pågår i grannlandet Belarus. Där sker emellertid en mängd arresteringar, husrannsakningar, rättegångar, fängslanden – utan egentligt avbrott. Igår nådde det ödesmättade, det oväntade, det hemska vår broder Vitalij Tjitjmarev.

Han arresterades. En kristen musiker, pastor i församlingen Svjet Nadezhdu (Hoppets ljus). Många bland mina vänner känner honom personligen. Snäll, ordentlig, älskvärd, begåvad.

Han arbetade som ingenjör på ett av företagen i Minsk. Från år 2020 var han aktiv i fackföreningsrörelsen för att bland annat verka för hederliga och rättvisa val i landet. Han kämpade även för goda arbetsförhållanden på sin arbetsplats.

Idag är det inte känt var han befinner sig, eller varför han arresterats. Vi vill vädja till er att be för Vitalij och hans familj. Tusentals vädjanden har spridits om detta via sociala medier.

”Jag är din, fräls mig, för jag begrundar dina befallningar.”

Ps. 119:94

Genom att klicka på pilen i videon nedan kan du lyssna till modern rockmusik från hans musikgrupp Antivirus. Han sjunger om att han vill se sanningen, han vill se himlen, han vill se Herren Gud. Den onde vill dölja allt det vackra för oss …

Rauli Lehtonen

P.s. Be också för alla de kristna som har blivit inkallade till armén i Belarus. Många befarar att de kan tvingas ut i krig mot sitt brödrafolk. Andra har flytt och lämnat sitt land, sina familjer, sina kära till Armenien, Georgien och andra länder.

One comment

Lämna en kommentar