Tragisk brand i Pingstunionens nybyggda center i Moldavien

Den 6:e februari bröt en tragisk brand ut på Pingstunionens nybyggda konferensanläggning i ”Emmanuel”-centret i Moldavien. Orsaken till branden var en kortslutning i ventilationssystemet.

Åtta brandbilar och 30 brandmän arbetade med att släcka branden, vilket tog mer än fyra timmar. På morgonen fanns flera hundra volontärer på plats för att hjälpa till att röja upp och städa efter den hemska branden.

Lyckligtvis blev inga människor skadade, men cirka 40 procent av det nybyggda taket blev förstört. Branden orsakade också betydande skador på ventilations-, värme- och elsystem. Även värmeisolering av tak och målningsarbete kommer att behövas.

Pingstunionen tänker inte låta den skakande händelsen bryta ner deras tro och gör allt de kan för att återställa byggnaden. Om du vill vara med och bidra med din hjälp kan du skicka en gåva till Gnosjö Pingst som kommer att förmedla hjälpen vidare!

Märk gåvan ”Brand Moldavien”
Mottagare: Pingstförsamlingen i Gnosjö
Bankgiro: 8417-814 738 561-1

I videon nedan berättar biskop Victor Pavlovskij mer om det inträffade (på engelska):

One comment

  1. Tron i Gud är vår fasta borg.
    Sådan ”kortslutning” kan uppstå pga slarv eller av en sabotör/pyroman, som tillhör de trognas motståndare och är en del av deras torpeder.
    De onda makternas och pengars påverkan kan inte underskattas.
    Må Herren Jesus hålla oss i sin skyddande frid under prövningar här i världen.

Lämna en kommentar