Ungdomsväckelse i Uzbekistan

Välkommen till ”Decided – ett hjärta större än världen” som arrangeras i Pingstkyrkan Alingsås den 1–3 mars! Vi hade hoppats att pastor Yakob Latif från Uzbekistan hade kunnat vara med och berätta om Guds under i Uzbekistan. Tyvärr fick han inte visum på grund av det rådande världspolitiska läget. Mötena kommer att genomföras enligt den ursprungliga planen med undantag av broder Latifs medverkan. Vi kommer att fortsätta att bedja för väckelsen Uzbekistan, som du kan läsa mer om nedan.

Yakob Lalif berättar:

”Gud visade oss en plats där han skulle börja ett stort arbete med att rädda ungdomar – och den platsen var en av stadens soptippar. Vi hade svårt att tro att detta skulle bli ett center för ungdomar, men Gud fortsatte att visa oss att våga tro på det osynliga och att lita på honom.

När jag berättade om vår dröm att tjäna Jesus där för mina föräldrar, sparkade min far ut mig ur huset och berövade mig min arvsrätt. Vi blev då tvungna att flytta in på kyrkans tomt bland allt skräp. Och nu, efter 15 år, lever och tjänar vi fortfarande kvar vid kyrkan!

Åren har gått och Gud har visat sig vara trogen och visat sina mirakel. På den tidigare soptippen står nu ett stort bönehus. Vi fick till slut tillstånd av vår stads borgmästare att bygga detta som nu har blivit en central plats för vår stad.

Vi kommer ihåg att starten på projektet är den stora port som våra älskade trossyskon i Sverige köpte till oss 2010. Denna port visade sig vara början på Guds stora verk i Yangiyol. Porten hänger fortfarande kvar som huvudingång till kyrkan.

Gud började föra nya människor till kyrkan. Många unga med muslimsk bakgrund kom till tro och fick sina liv förvandlade. När de fick höra de goda nyheterna om Jesus, började de ge sina hjärtan till Frälsaren. Kyrkan har en kapacitet med cirka 400 sittplatser och den fylls vid varje ungdomsträff idag.

Även om vägen hit var full av förföljelser och många svårigheter så har Guds Ande alltid tröstat oss och gett oss styrka så att vi inte ska ge upp, utan fortsätta tjäna den yngre generationen.”


Bertil Jonsson och Rauli Lehtonen
Pingstkyrkan i Alingsås och Jesus4Eurasia

One comment

  1. När vi Kristus-frälsta, dyrt-köpta, försonade Guds barn lär oss att lyssna på den Heliga Anden mellan våra böner och vid Gods Ord, får vi uthållighet att vänta, följa och stå i Guds vilja och vägvisning i våra livs uppgifter. I Faders, Sonens och Heliga Andens namn Amen.

Lämna en kommentar